интериор

Леки поправки по вратата

Планиране и подготовка

Проблемите с вратите могат да възникнат по много причини, но за щастие те обикновено се оправят лесно. Тук ще ви покажем как да фиксирате хлабава панта, облекчите пропаднала врата и други.

Опознаване на вратата

Започнете с идентифициране на зоната на вратата, която причинява проблемите и се уверете, че имате правилните инструменти и материали за работата. Потърсете професионална помощ, ако пожарната врата причинява проблеми. Не изравнявайте ръбовете, тъй като те могат да включват набъбващи ленти като част от противопожарната защита.

Комплект инструменти

Ако вратата ви опира в касата или се трие по пода, тя обикновено се дължи на това, че една или повече панти са разхлабени, или защото вратата е подута при влажни условия. Винаги проверявайте първо пантите, тъй като може да не е необходимо да променяте вратата.

Ако вратата е само леко надута и времето е необичайно влажно или мокро, помислете дали да не чакате, за да видите дали вратата ще се оправи, когато условията се подобрят.

Ако една врата се захване на шарнирния ръб, това понякога може да бъде фиксирано чрез поставяне на картон между пантите и касата. След това може да се наложи да изравните другия край на вратата.

Подобен процес на изравняване може да бъде използван за леко регулиране на положението на пластина, която не се захваща с ключалката.

Пискливи или твърди панти обикновено могат да бъдат фиксирани с бърз шприц от аерозолна смазка. Отворете и затворете вратата няколко пъти и скърцането трябва да изчезне. Внимавайте да избършете излишната смазка, преди да капе и да причини петна.

Направи го правилно

Ако се нуждаете от лека корекция на брава или ключалка, най-добре е първо да ги премахнете. Ако изравните краищата на боядисаната врата, винаги я оставяйте първоначално и пребоядисайте след това. Това е особено важно за външните врати – дори ако горният и долният ръб обикновено не са видими. Може да се използва и аерозолно смазващо средство, за да се улесни заключването, което е трудно за въртене или задържащ механизъм. Отново внимавайте да избършете излишъка преди да капе.

Бъдете в безопасност

Когато използвате длето, носете предпазни очила и се уверете, че сте предпазили и тялото. Вратите могат да бъдат тежки, затова е най-добре да помолите за помощ, когато взимате врата от пантите или я преправяте отново.

Call Now Button