uyut

Как да избера правилната интериорна врата?

Много вълнуващ и емоционален е моментът, в който сме си купили наше жилище. Започваме внимателно и ентусиазирано да подбираме интериора, цветовете на стени, настилката, обзавеждането, както и интериорните врати.

За да изберете правилно вашите врати са важни няколко неща: да ги съчетаете цветово с вашата аранжировка, дизайнът, качеството, надежността и нейният живот.

Най-важното нещо е качеството на вратата, което означава звуко и топлоизолацията да са на ниво. Издръжливостта на покритието да е безопасна за употреба и животът и да е възможно най-дълъг. Какво да разбираме под  дълголетие на интериорна врата? Това е стабилност на цялата конструкция – на крилото, на касата, на всички допълнителни елементи.

Gradde Bergedorf SanDiego 1

Материал на изработка

Материалът, от който е изработена вратата, е от голямо значение. HDF е най-високият клас – много ситно пресовани дървесни частици при много висока температура, след него е MDF, ПДЧ, може да са алуминиеви или стъклени. Когато изберем модел със стъкло, то задължително трябва да е закалено. Касата може да е права – фиксирана, но също така може и да е регулируема. Втората е за предпочитане, тъй като може да обхване целия ви зид и няма да се налага да го обръщате /да го доизмазвате/, като в същото време ще прикрие, ако има неравности по стените или ако има денивелация, по-лесно и бързо се монтира, предава завършен вид на вратата и е по-естетически красива.

Период на експлоатация

Една врата трябва да може да я ползвате най-малко 15 години и да не е променила нищо по вида си, за да се нарече качествена. В тази връзка повърхността и трябва да издържа на определени удари. Не трябва да се променя от светлината в помещението, било то от лампите или пряката слънчева светлина. Лесно да се почиства като от нея да пада само замърсяването, но не и покритието ѝ.

Покритията могат да бъдат:

Ламинатно – това е синтетичен материал, който наподобява дърво, много здраво покритие, няма опасност да се обели, както понякога се случва при PVC фолиото. Много малка е вероятността това покритие  да се надуе, така, както е при вратите с естествен фурнир.

Другото покритие е PVC фолио – машинно поставено, топло пренесено фолио, което наподобява също разцветка на дърво. Малко по-нисък клас покритие. Най-често е върху китайски врати.

Фурнир – тънък слой покритие от благородна дървесина, много често импрегниран със смоли и лакове, за да издържат на влага и надрасквания. Това покритие най се доближава до излъчването и топлината на истинското дърво.

Пълнежът също е много важна част от вратата, за да има добра топло и шумоизолация. Той може да е „Пчелна пита”, перфорирано ПДЧ, HDF оребрение, плътен пълнеж тип „сандвич”с масивни табли.

Ако вашето жилище е малко и коридорите са тъмни, ние ви съветваме да си сложите модели със стъкло, за да може да влиза светлина и да предаде илюзията за по-светъл и просторен коридор.

От нас бяха съветите, а на Вас оставяме избора и правилното съчетаване на цветове и дизайн подходящ на вашия декор, за да придобие вашето жилище един свеж, по-просторен и завършен вид.

Call Now Button