Избор на врата за баня

Избор на врата за баня

Алуминий, стъкло или дърво са материалите, от които е възможно да се изработят врати за мокро помещение като банята. Всеки един материал има своите предимства и недостатъци и изборът остава изцяло на Вас. При избора на врата за баня е много важно да се съобрази с останалия дизайн на помещението. Доста са и другите критерии, но за тях ще споменем по-долу.

Алуминиева врата за баня

Много търсени и предлагани на пазара интериорни врати, тъй като те са най-малко податливи на влагата. Материалът, който се използва, е устойчив на вода, а и стойността им е сравнително ниска. Те имат доста недостатъци. Един от недостатъците е създаването на триене и скърцане на пантите, а това е доста неприятно усещане. За това тези врати биват използвани за обществени тоалетни и бани. Моделите са минимално количество, както и дизайнът им трудно се съчетава с повечето в днешно време модерни домове.

Aluminieva Gradde Veralinga 1 zlatev

Стъклена врата за баня

В последно време интересът към тях е изключително голям, заради богатия асортимент от модели. Ако желаете да направите преграда, която да предпази от постоянно мокрене на останалата част от помещението е чудесен вариант монтаж на стъклена врата. По тази причина, тя трябва да е водоустойчива, а стъклото е материал, който притежава тази възможност. Единствено трябва да помислите как да се намали прозрачността и решението на този проблем е да се спрете на матирано стъкло. Също и при тях има малък недостатък, който по-скоро е естетически.

С такава врата Вие ще имате отлични резултати, но водните пръски знаете остават неприятни следи от капки върху стъклото. За това, ако искате да запазите красотата на банята си, трябва да опитате да се грижите по-често за почистването й. В следствие на това, крайният резултат ще е заслужен поради факта, че стъклените врати за баня са впечатляващи и определено ще предадат интересен стил в целия интериор.

Дървена врата за баня

На всеки е ясно, че дървото е материал, който не е особено препоръчван за мокри помещения, особено ако не се пази и водата облива директно вратата. Тогава тя лесно ще се деформира. Дървото като материал изглежда красиво, по-добро и по-здраво. Също така, една дървена врата е по-плътна и с много добра звукоизолация. Ако имате душ кабина, то тогава няма място за притеснение и може спокойно да се спрете на такава врата.

Call Now Button