Смяна на интериорни врати

Ако не направиш смяна на интериорните врати, докато тече цялостният ремонт, ще се мразиш по-късно

Подходящите интериорни врати са едно от допълненията, които карат жилището да изглежда завършено, перфектно и обзаведено по индивидуална преценка и вкус. Ето защо е много важно не само да се изберат правилните интериорни врати. Трябва и да се изберат в „правилното за това време, а именно по време на ремонтни дейности. Повечето хора пренебрегват това. В съзнанието им е представата за врата е една каса монтирана с малко монтажна пяна и хайде вратата е готова. Не ги обвинявам, но това далеч не е така. Интериорните врати, както всяка една друга част от жилището ни, си имат своите претенции и изисквания.

Начало на смяна на интериорните врати

Това, че фирмите предлагат модели по поръчка не означава, че е възможно да се направят врати с всякакви странни и нетрадиционни размери по желание на клиент. Затова е важно по време на ремонтните дейности дали цялостни или частични да се сменят и интериорните врати. Първата стъпка към смяната на врата е това да дойде компетентно лице. То трябва да вземе точните размери на вратите, касите и прочие. Това дава възможност за обмен на информация между размерчика и майстора на жилището с цел удовлетворяване интересите на клиента по най-точен начин.

Интериорна врата Gama 201 p, цвят Златен дъб

Изисквания при смяна на интериорни врати

Има няколко изисквания, които непременно трябва да бъдат спазени и за които е добре смяната на вратите да се извърши по време на ремонта. А именно подовата настилка да бъде поставена. Отворите трябва да бъдат с точни размери за определения вид крило (движещата част на вратата). Височината да бъде в определените сантиметри от готов под. Също така е добре вратите да бъдат поставени по средата на ремонтните дейности т.е след първата ръка на боя на стената и преди да бъде завършена напълно стената.

Ако вратите, разбира се, се поставят преди пода да бъде напълно готов или на вече завършени стени, подлежат на корекции като подрязване и т.н, което е крайна мярка. Винаги е по-добре вратите да бъдат поставени в цялостен и фабричен вид без каквито и да било корекции. Друга важна причина, поради която е добре да смените вратите по време на ремонт е и посоката на отваряне. Подовите настилки за всяко помещение са с различна височина и ако в помещение „Хол” височината на подовата настилка е 5 см. А в помещение „Коридор” е 4 см” и касата е вече поставена. Това означава, че за да се отваря вратата навътре е необходимо крилото да се пререже във височина, за да се движи по подовата настилка в „Хол”. И не забравяйте, че това е инвестиции за поне 20 години напред. Изберете най-подходящите за вас врати и крайният резултат ще бъде удовлетворяващ.

Call Now Button