Домашен майстор

Домашен майстор

Години наред хората избираха само класически цветове за входните врати, но по-смелият избор на цветове се увеличава. Цветът е начин да представим света на хората вътре, така че защо да не го направим неочакван и игрив? Ето как да започнете. Съседните къщи могат да покажат кои цветове се съчетават най-добре с кои стилове на къщата. Но помислете за игра срещу типа. Величественият нюанс може да направи вратата в стил къщичка по-изискана, докато яркият оттенък може да направи официалната фасада по-приятелска и по-съчетана. И не забравяйте за цялостната обстановка. Може да съчетаете цвета на вратата с цвета на цветята които украсяват алеята на къщата ви. Също може да е точно обратното, да постигнете контраст с околната среда.

vrata

Как да промените размера на външната врата?

  Стъпки:

 1. Махнете вратата от пантите
 2. Отбележете долната част на вратата колкото ви е необходимо и го отрежете с трион. Почукайте ръбовете на вратата малко и ги облекчете с блокова равнина.
 3. Лакирайте дъното на вратата с боя и четка за защита на дърво.
 4. Измерете разликата между прага и вратата от двете страни.
 5. Изрежете парче от вратата с размер базиран на измерванията между вратата и прага с помощта на масичка.
 6. Изтрийте всякакви финиши на върха на прага. Използвайте длето, за да извадите лака от ъглите между прага и косяка.
 7. Поставете фиксатора върху горната част на прага и затворете вратата, за да се уверите, че тя се побира правилно. След това маркирайте мястото, където ръбът на вратата се ляга върху пълнителя и го маркирайте с молив. Наклонете ръбовете на пълнителя на масата.
 8. Оцветете парчето и го оставете да изсъхне
 9. Закрепете пълнителя до прага с лепило за дърво и гвоздеи.

Как да уплътним стара дървена входна врата?

  Стъпки:

 1. Затворете вратата и проверете колко добре ляга крилото в касата. Обърнете специално внимание на състоянието на съществуващото уплътнение и плътността на пантите на  вратата.
 2. Ако има хлабава панта, затегнете винтовете, които задържат пантата до вратата.
 3. При затягане на винтовете на пантите, и това не помага за по-доброто прилягане, издърпайте щифтовете на пантата, свалете крилото и сменете горната панта за среднатa панта.
 4. Ако отворите за винт са изрязани, изрежете дървената тапа от подложката, намажете я с лепило и я допрете до отвора. След това вкарайте винта.
 5. Използвайте плоска опора, за да премахнете всички стари уплътнения откъм касата.
 6. Изрежете тесен жлеб в касата. Уверете се, че сте нарязали каналите в двете вертикални странични стълбове и в хоризонталния главен косяк над вратата.
 7. Поставете новото уплътнение.
 8. Поставете крилото обратно в касата и натиснете в щифтовете на пантата.
 9. Изберете подходящия размер уплътнение, за да запълни празнината по дължината на вратата.
 10. Отворете вратата и натиснете скобата в жлеба.
 11. Затворете вратата, за да се уверите, че тя се прилепва плътно към уплътнението. Ако това не стане, издърпайте го и го заменете с уплътнение с по-голям диаметър.

Call Now Button